Είσοδος στο blog

Σας καλωσορίζουμε στο ιστολόγιο του σχολείου μας

Η ώρα στον κόσμο

Αναζήτηση

Πέμπτη, 20 Δεκεμβρίου 2012

Χρυσαετός σηκώνει παιδάκι στον αέρα;

Ένα βίντεο που αναρτήθηκε στο YouTube δείχνει ένα χρυσαετό ν΄αρπάζει ένα παιδάκι σε πάρκο του Μόντρεαλ, να το σηκώνει μερικά μέτρα από το έδαφος όπου το κρατά μερικά δευτερόλεπτα πριν το αφήσει να πέσει, ευτυχώς χωρίς να τραυματιστεί.

Το βίντεο δείχνει το χρυσαετό, ένα πουλί με ένα άνοιγμα φτερών που φθάνει τα δυο μέτρα, να κάνει κύκλους πάνω από το πάρκο. Ξαφνικά, το αρπαχτικό κατεβαίνει, αρπάζει με τα νύχια του το παιδάκι από το πανωφόρι του, το κρατάει στον αέρα σε χαμηλό ύψος από το έδαφος και ύστερα από μερικά δευτερόλεπτα το αφήνει να πέσει στο χορτάρι.

Στο βίντεο, ακούγεται σοκαρισμένος ο άνδρας που καταγράφει τις σκηνές, ο οποίος κατευθύνεται με την κάμερα στο παιδάκι, το οποίο κλαίει, αλλά δε φαίνεται να έχει τραυματιστεί.

Ο χρυσαετός είναι το πιο μεγάλο αρπακτικό πουλί της Βόρειας Αμερικής και η ταχύτητά του, όταν "βουτάει" για να αρπάξει τη λεία του, φθάνει τα 240 χλμ την ώρα.


ΚΙ ΟΜΩΣ ...ΦΑΡΣΑ

Φάρσα αποδείχτηκε το βίντεο που έκανε το γύρο του κόσμου, στο οποίο φαίνεται ένα μωρό να αρπάζεται από έναν τεράστιο αετό. Το βίντεο τελικά αποτελεί τον συνδυασμό φαντασίας και δεξιοτεχνίας τεσσάρων φοιτητών ενός κολεγίου 3D τεχνολογίας στο Μόντρεαλ του Καναδά. 

Οι τέσσερις φοιτητές αποκάλυψαν την Τετάρτη 19/12 ότι το εν λόγω βίντεο δεν είναι αληθινό, αλλά είχε υποστεί επεξεργασία από τους ίδιους, ώστε να φαίνεται ότι το τεράστιο πτηνό αρπάζει ένα μωρό από το έδαφος. Όπως δήλωσαν κανένα ζώο ή παιδί δεν τραυματίστηκε κατά την παραγωγή του βίντεο. 

«Τόσο ο αετός όσο και το μωρό δημιουργήθηκαν με την τεχνολογία 3D animation και ενσωματώθηκαν στο περιβάλλον αργότερα», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το τμήμα του κολεγίου. 

Η φαινομενική αυθεντικότητα του βίντεο είχε ενισχυθεί από τις παρατηρήσεις του δήθεν σοκαρισμένου ανθρώπου που κατέγραφε το συμβάν, ο οποίος φαίνεται να τρέχει προς το σημείο όπου βρίσκονταν οι γονείς του παιδιού και ενώ η κάμερα συνέχιζε να λειτουργεί. 

Ο Αντουάν Σίγκλ, ένας από τους παραγωγούς του βίντεο, είπε ότι η αρχική ιδέα ήταν ο αετός να παίρνει μαζί του το μωρό αλλά τελικά η ομάδα αποφάσισε ότι θα ήταν πιο ρεαλιστικό να του πέσει στην προσπάθειά του να το σηκώσει από το έδαφος. 

«Δεν περιμέναμε ότι θα γινόταν τόσο μεγάλος πάταγος στο Ίντερνετ, ή ότι το βίντεο θα έκανε το γύρο του κόσμου σε τόσο μικρό διάστημα», δήλωσε αργότερα ο Σίγκλ.


Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου