Είσοδος στο blog

Σας καλωσορίζουμε στο ιστολόγιο του σχολείου μας

Η ώρα στον κόσμο

Αναζήτηση

Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

Κι όμως ...έκλεψε τη φωτογραφική μηχανή

Ο Αμερικανός φωτογράφος Ed Hetherington αντιμετώπισε με μεγάλη του έκπληξη ένα άγριο λιοντάρι να του αρπάζει τη φωτογραφική μηχανή και να απομακρύνεται ατάραχο. Ο Ed, που βρέθηκε στη Ζιμπάμπουε για τις ανάγκες φωτογράφισης της άγριας ζωής και για λογαριασμό του δημοφιλούς περιοδικού «National Geographic», αντιμετώπισε ένα παράξενο συμβάν το οποίο εκτυλίχτηκε μπροστά στα μάτια του και για το οποίο, βέβαια, δεν ήταν καθόλου προετοιμασμένος.

Η ιστορία λοιπόν έχει ως εξής: Αφού τοποθέτησε το τρίποδο με τη φωτογραφική μηχανή χαμηλά στο έδαφος, κοντά σε ένα σφαγείο βουβαλιών, προκειμένου να λάβει φωτογραφίες άγριων ζώων από κοντά -ευελπιστώντας πάντα στην πείνα των λιονταριών, τα οποία θα πλησίαζαν τα νεκρά ζώα-, απομακρύνθηκε με σκοπό να διαχειριστεί τις λήψεις του από απόσταση.


Η λέαινα που πλησίασε πάντως δεν είχε όρεξη για νωπή σάρκα αλλά για την ακριβή φωτογραφική μηχανή του Ed, την οποία άρπαξε και κατευθύνθηκε σε σημείο απέναντι προκειμένου να την περιεργαστεί με την ησυχία της. Το αποτέλεσμα, αν και ο φωτογράφος δεν το περίμενε με τίποτα, τον δικαίωσε και με το παραπάνω για τις απίθανες λήψεις που συγκέντρωσε στην « κλεμμένη» μηχανή αλλά και από αυτές που τράβηξε από άλλη κάμερα από μακριά.









Πηγή: http://perierga.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου