Είσοδος στο blog

Σας καλωσορίζουμε στο ιστολόγιο του σχολείου μας

Η ώρα στον κόσμο

Αναζήτηση

Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

Θέατρο και ζωή

http://www.pelop.gr/temp/CACHE_540X540_1_52704.JPG


"Η Φάρμα των Ζώων" στην παιδική σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας

Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Πάτρας σε συμπαραγωγή με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Ρούμελης και το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Καβάλας παρουσιάζουν το έργο «Στη Φάρμα των Ζώων» σε διασκευή - σκηνοθεσία Ελεάνας Τσίχλη.
Το έργο της παιδικής σκηνής θα παίζεται από τις 8 Οκτωβρίου για τα σχολεία της πόλης και της ευρύτερης περιοχής και στις 4, 11, 18 και 25 Νοεμβρίου, στις 11:00 το πρωί, για το κοινό.
Το έργο βασίζεται στο προτελευταίο μυθιστόρημα του George Orwell «Η Φάρμα των Ζώων», που δικαίως θεωρείται ένα από τα λογοτεχνικά έργα που έχουν επηρεάσει περισσότερο και με τρόπο καταλυτικό, τη σκέψη του δυτικού πολιτισμού του 20ου αιώνα πάνω στα πεπραγμένα των πολιτικών ανακατατάξεων που συγκλόνισαν ολόκληρο τον κόσμο.

Λίγα λόγια για το έργο:
Η αδιαφορία του ανθρώπου - αφέντη, εξωθεί τα ζώα της φάρμας να επαναστατήσουν και να κερδίσουν την ελευθερία τους.
Έχοντας απαλλαγεί πια από τον άνθρωπο, τα ζώα της φάρμας ελπίζουν να ζήσουν ελεύθερη ζωή, γεμάτη αφθονία. Το όνειρο τους γίνεται πραγματικότητα, μα δυστυχώς δεν διαρκεί πολύ. Κι αυτό γιατί κάποια γουρούνια δεν αργούν να διαφθαρούν από την εξουσία και με αρχηγό τους τον κάπρο Ναπολέοντα δημιουργούν μια νέα τυραννία που παίρνει τη θέση της παλιάς. Τα δύστυχα ζώα βρίσκονται πάλι υποδουλωμένα.
Το καθεστώς του Ναπολέοντα που επισφραγίζει η φράση : «Όλα τα ζώα είναι ίσα, αλλά μερικά ζώα είναι πιο ίσα από τα άλλα» μπορεί να ανατραπεί από τα υπόλοιπα ζώα;
Θα καταφέρουν να ξαναζήσουν πραγματικά ελεύθερα;
Η παράσταση απευθύνεται σε μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου. Είναι γεμάτη μουσική και τραγούδια, που έχει συνθέσει ο Θοδωρής Αμπαζής και έχει διαδραστικές σκηνές (συμμετοχή των παιδιών). Πραγματεύεται τα θέματα: Ελευθερία, Συνεργασία, Συνάντηση, Ισότητα, Ελπίδα και Αλληλεγγύη.

«Στη Φάρμα των Ζώων»
Διασκευή - Σκηνοθεσία : Ελεάνα Τσίχλη
Σκηνικά-Κοστούμια : Κωνσταντίνος Ζαμάνης
Επιμέλεια Κίνησης : Ειρήνη Κυρμιζάκη
Φωτισμοί : Στράτος Κουτράκης
Σύνθεση τραγουδιών - Μουσική : Θοδωρής Αμπαζής, Σταύρος Γιαννουλάδης
Βοηθός Σκηνοθέτη : Κατερίνα Λάττα
Βοηθός Φωτιστή : Κατερίνα Συμεωνίδου
Παίζουν : Δημήτρης Παπαδάτος, Γιάννης Δενδρινός, Αναστασία Γιαννάκη, Βιβή Πέτση
Αφήγηση : Μαρία Παρασύρη, Νέστορας Κοψιδάς


 ΠΗΓΗ: www.pelop.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου